Divendres, 07 Juny 2013 11:52

10è aniversari del Centre de Psicologia Clínica del Maresme

joomplu:649

“Anar al psicòleg ha deixat de ser un tabú”. Entrevista a Carmen López, psicòloga del Centre de Psicologia Clínica del Maresme que arriba al seu desè aniversari.

• Com va néixer el Centre de Piscologia Clínica del Maresme i com arriba al desè aniversari?
El Centre va néixer el 2003 arran de la meva vocació professional amb dues companyes més que ens repartim les especialitats en psicologia infantil, psicologia d’adults i un servei de psiquiatria que col·labora amb nosaltres. Els inicis no van ser fàcils perquè et falta experiència i costa donar-te a conèixer, però poc a poc vam anar creixent i consolidant-nos. Crec que el tipus de tracte que donem, del tot especialitzat i personal i el boca-orella és el que ens ha permès arribar a aquest desè aniversari, juntament amb el fet d’estar ben arrelats al barri, haver aterrat en les noves tecnologies o que en temps de crisi la gent compara preus i té en compte que la nostra relació qualitat-preu és molt competitiva. Tenim moltes ganes de seguir tirant endavant molts anys més.

• Quins són els vostres punts forts?
Intentem transmetre l’especialitat i professionalitat, que quan una persona té un problema estableixi amb el seu terapeuta  un bon vincle. La gent surt contenta perquè comprova que li dóna bons resultats la teràpia psicològica. Ens trobem amb molta gent que arriba a nosaltres gràcies a recomanacions d’amics o familiars que els parlen bé de la nostra feina.

• Està prou estesa la cultura d’anar al psicòleg o encara està estigmatitzat?

Cada vegada més anar al psicòleg està deixant de ser un tabú i més ara que han augmentat les psicopatologies relacionades amb la duresa de la crisi, com poden ser problemes d’ansietat o de depressió. La gent està més afectada a nivell emocional i anar al psicòleg no ha de ser un problema. Si hi ha un patiment emocional que no és senzill de resoldre, està molt bé deixar-se guiar pels amics i la família que t’encaminin a anar al psicòleg. Cada vegada ens trobem menys amb aquella antiga associació que anar al psicòleg és estar boig. Animo a tothom que vegi que no pot solucionar certs problemes emocionals o psicològics a deixar-se ajudar.

joomplu:651

• Et preocupa que la gent deixi de banda la salut emocional amb la crisi?
Com empresària sí, però la veritat és que la gent que vé al nostre centre i es beneficia dels nostres serveis no els deixa. Potser els que venien cada setmana, ara venen un cop al mes o cada quinze dies però la majoria de gent continua venint i per part nostra el que hem de fer és adaptar-nos i ser flexibles davant la situació actual. És un deure nostre adaptar-nos als temps que corren i oferir alternatives, potser una trucada, potser un correu electrònic.

• Com encareu ara el futur?
Tenim moltes ganes de seguir treballant i lluitant per la nostra professió i la labor que realitzem i també de ser útils de forma integral, treballant en equip amb els serveis que tenim a l’abast, ja sigui a través d’informes clínics o a través del metge de capçalera, psiquiatra, mestres o el que faci falta. Mirem de coordinar-nos i estar disponibles i ser útils al màxim de gent com aquests 10 anys i esperem que força anys més.

joomplu:652

C/ Gatassa 16, baix, 08303, Mataró (BCN) · T 93 799 89 53
Carme López:  Psicòloga, adolescència i adults. Col. 10.400
Ester Mimbrero: Psicòloga infantil i  adolescència. Col. 9.936

www.centrepsicologiamaresme.com // Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.