Divendres, 08 Març 2013 11:27

Ja vigilem la nostra visió i audició?

joomplu:552

TDAH, dislèxia, hiperactivitat, problemes d’aprenentatge, de concentració i memòria... Avui en dia disposem de moltes teràpies efectives per tractar els problemes d’aprenentatge, però sempre, abans d’iniciar qualsevol mena d’intervenció, és necessari assegurar-nos que la motricitat, la visió i la audició funcionen com cal.

Amb aquesta voluntat Coral Ruiz (optometrista comportamental) i Carles Alós (psicòleg-audioprotesista) van crear el centre Neival, a Granollers. Es tracta de la unió de dos especialistes en camps complementaris com són la vista i l’oïda, que afecten en gran mesura els processos d’aprenentatge i sociabilització de totes les persones, en especial dels infants en edat de formació. Però no només els nens, sinó que molts cops també és útil la revisió d’aquests aspectes a persones que ja han superat l’adolescència, per poder millorar aspectes com per exemple, l’aprenentatge d’idiomes o la música.


La Teràpia Visual és un programa de tractament individualitzat enfocat a millorar les capacitats visuals, aconseguint optimitzar el rendiment lector, escolar, laboral, esportiu... Hi ha una gran quantitat de símptomes de possibles problemes visuals: visió borrosa o doble en llegir i escriure, tancar un ull o inclinar el cap per mirar, apropar-se excessivament en llegir o escriure, fatiga visual, mal de cap o dolor ocular, no recordar el que s’ha llegit, invertir lletres, confondre dreta i esquerra, desviar un ull, perdre’s copiant de la pissarra...
Amb la Teràpia Visual es volen tractar aquests aspectes. Perquè, tot i que necessari, portar ulleres no sempre és suficient. Hi podem veure al 100% de lluny, però tenir problemes significatius que interfereixen en l’habilitat de veure-hi còmodament.

joomplu:553

Igual que amb la visió, sentir-hi bé no vol dir saber escoltar. Aquí entra en joc la Teràpia Auditiva, ja que el nostre cervell processa el so a gran velocitat, però no tothom pot fer aquesta tasca amb la mateixa eficàcia. Podem notar que tenim algun tipus de dificultat de processament auditiu quan, per exemple: sentim el que ens diuen però ens costa entendre-ho, tenim gran dificultat per aprendre idiomes, ens costa molt cantar afinat, sabem el què volem dir però no ens expressem amb claredat, parlar en públic ens causa terror, apareixen dificultats en l’aprenentatge de la lectura o el llenguatge,...

joomplu:554

Per això hem de valorar la possibilitat i la importància de revisar la nostra visió i audició, deixant-ho en mans de professionals que podran tractar-ho després amb els millors mitjans. La teràpia visual i la teràpia auditiva són les dues branques principals al Centre Neival. Són teràpies del tot agradables pels més petits que ho precisen, i molt còmodes també per als adults, ja que es pot fer el tractament des de casa. Són totalment personalitzats per a cada cas, per tal d’aconseguir millorar aquells aspectes que l’infant o l’adult necessita per poder després notar una millora substancial en els seus processos d’aprenentatge.

 

CENTRE NEIVAL
Teràpia visual - Teràpia auditiva

Coral Ruiz Viedma
Optometrista comportamental i neurocognitiva

Carlos Alós Alcalde
Psicóleg - Audioprotesista

C/Girona, 6 4rt. Granollers. T. 93 870 30 90
www.neival.cat