Dijous, 24 Març 2011 12:46

Esto es México

Esto es México és un establiment que des del 2002 ens ofereix un viatge únic per la cuina mexicana, des dels plats més típics a altres menys coneguts, alguns fins i tot ignorats fora de Mèxic. El local ofereix un marc únic, convertint-se en un context artístic, cultural i artesanal del seu país, a part de mostrar-nos la varietat de la seva cuina –uns 85 plats diferents–, de la que han intentat reduir els excessos de greix i picant –el serveixen per separat, perquè cadascú mengi el que vulgui–, així com les coccions i les calories innecessàries. Ens intenten portar els sabors i les textures de la cuina tradicional mexicana d’una forma totalment artesana, sense utilitzar precuinats o congelats, ja que tot ho elaboren ells a partir de matèria primera fresca.

joomplu:40

Per començar a picar tenim des del típic guacamole o nachos de tot tipus a altres plats menys coneguts com els “huesitos” –costelles de porc adobades– o la “cuna mestiza” –patates farcides de carn picada i cobertes de formatge gratinat–, entre d’altres. També tenen una gran varietat d’amanides i sopes, “enchiladas”, “cazuelitas”, “tacos” i “burritos” i altres plats de carn o peix. Els postres també són casolans i com els creps de “cajeta” –semblant al dolç de llet–, el sorbet de tequila o l’“ate” –com el codonyat però de guaiaba– amb formatge.

I la seva cura a l’hora de tractar els aliments i d’oferir una oferta variada i de qualitat no va en detriment d’intentar oferir preus que no facin mal a la butxaca, de manera que a part del menú diari a 9€ també ofereixen el menú mexicà a 12€–aquests dos entre setmana– i el menú degustació mexicà, que per l’atractiu preu de 16€ per cap ens permet tastar plats bàsics de la seva cuina com els “nachos”, les “quesadillas”, els “huesitos”, “alitas” i “tacos” de pollastre i vedella. Tots els menús inclouen beguda i postre, també casolà.

Aquest dissabte 5 de març celebren una festa de Carnaval mexicana, amb cantants, música mexicana, balls típics, disfresses i un menú especial amb plats molt atractius com el tàrtar d’alvocat amb fruites tropicals i boquerons, els espaguetis de blat de moro amb “tapenade” de flor de carbassó i ricota o el bacallà confitat al “maguey” amb salsa de coco i mantega de patata morada, entre d’altres.

Nachos Mexicanos

Especialitat de la casa

joomplu:42

Elaboració:
Si anem al Esto es México ens trobarem que fan els “nachos” de manera artesanal, però a casa els podem comprar fets per estalviar temps. Per sobre hi tirem el formatge “cheddar” fos, guacamole, salsa de “pico de gallo” i de nata àgria. El guacamole, si el volem fer nosaltres i no comprar-lo fet, necessitarem alvocats, ceba, tomàquet i amanir-ho al gust (sal, pebre, coriandre, picant…). La salsa “pico de gallo” la podem fer amb tomàquet, ceba i bitxo verd tot picat.

Ingredients
- “Tortilla” de blat de moro
- formatge “cheddar”
- guacamole
- salsa de “pico de gallo”
- salsa de nata àgria.
Cervesa recomanada
Ells ens recomanen la Modelo Especial, ja que ara la tenen a pressió, però podem optar per alguna de les altres sis cerveses mexicanes que tenen. Els que no siguin amants de la cervesa poden optar per una de les seves Margarites.


joomplu:41

C/ Costa Brava, 13, Sant Vicenç de Montalt (davant la N-II).
Tel. 93 791 36 78 / 666 66 41 19
Horari: de dimarts a diumenge de 12h a 17h i de 20h a 24h. Dilluns tancat.