Dimecres, 08 Mai 2013 23:00

Verdú

joomplu:612

Quan marxa el fred i comença a venir de gust prendre una orxata o un gelat, a qualsevol mataroní li passa pel cap la Verdú, tot un clàssic del centre de la ciutat.

I és que ja fa gairebé 40 anys –des del 1974– que aquest establiment és un punt de trobada on refrescar-nos, berenar o fer una pausa dolça per continuar el dia amb força renovada. És un negoci familiar totalment artesanal, que ja va començar amb la Jijonenca de Vilassar de Mar –ara també amb dos establiments– el 1964, ampliant-se cap a la capital maresmenca l’any 1995, en agafar les regnes dels anteriors propietaris. Ara la botiga de la Baixada s’ha remodelat totalment, adaptant-se als nous temps i modernitzant-se, mentre que al local de La Riera s’ha afegit l’Espai Iogurt –sense deixar de banda els gelats, orxates i granissats–, seguint la línia de qualitat, ja que per fer el gelat es fan servir iogurts de La Fageda.

joomplu:613

Recordem que a La Riera, a part de la terrassa, tenen servei interior de taules. Els gelats els serveixen des d’abril fins a finals de setembre, poc abans de marxar cap a Xixona on elaboren els seus torrons i dol­ços de Nadal artesanals que venen a l’hivern. A l’estiu el seu producte estrella és l’orxata, juntament amb el granissat de llimona –ecològic, fet amb llimones de la seva finca–, sense oblidar que també tenen granissats naturals de maduixa, poma, taronja i cafè. Gelats en tenen de gairebé 30 sabors, des del clàssic de torró al de vainilla amb “cookies”, xocolata o bescuit en barra, fets també de forma totalment artesanal. Des de fa poc podem tastar l’Especial Verdú, una temptació feta de gelat de iogurt i torró de Xixona, torró líquid i crocant. També podem demanar una Lletuga –granissat de llimona amb menta– o un Dràcula –granissat de llimona amb maduixa– per anar variant i refrescar-nos d’altres maneres.

Berenar a la Verdú

joomplu:614

Especialitat de la casa: Una combinació nova que es converteix en una magnífica opció per berenar, amb l’arribada del gelat de iogurt –fet amb iogurt artesanal de La Fageda–, és la d’afegir aquest gelat a una de les delicioses magdalenes casolanes –elaborades amb oli d’ametlles dolces, del que surt en fer el torró de Xixona, que les fa més saboroses i esponjoses–, amb maduixes i salsa de maduixes natural. Refrescant, nutritiu i llaminer a parts iguals.

Beguda recomanada


joomplu:611

Llet merengada amb canyella, un altre clàssic de la casa.

 

Verdú
La Riera, 41 i Baixada de Santa Anna, 10. Mataró.
Tel. 93 790 7008 / 93 790 2391
Obert tots els dies, entre setmana de 10h a 21h i els caps de setmana fins les 22h, que passen a ser les 23h quan arriba l’estiu.