Dilluns, 16 Setembre 2013 09:01

Les carreres de muntanya, l’atractiu de la llibertat

joomplu:691

La Unió Excursionista de Catalunya de Mataró obre una nova secció dedicada a tot tipus de practicants del trail running per gaudir de l’esport i la natura.

Les carreres per muntanya són una modalitat esportiva d’alta, mitja o baixa muntanya. Els corredors participants han de ser ràpids i resistents. El recorregut acostuma a ser per crestes, colls, camins no asfaltats o corriols. Aquesta modalitat esportiva ha experimentat un fort creixement en els últims anys.

Un exemple molt significatiu és la creació l’any 2008 del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya amb l’objectiu de formar corredors d’edats compreses entre els 16 i els 23 anys amb ganes de competir a alt nivell esportiu.

joomplu:692

L’atractiu d’aquest esport el podem trobar a la llibertat que aporta. Mentre que corrent sobre asfalt hem de seguir la carretera, el trail running permet decidir quina ruta podem fer. Amb el trail running no només podem gaudir d’impressionants vistes, sinó que també ens permet realitzar un entrenament diferent al que fem sobre asfalt i fins i tot complementar-lo amb el treball d’un major nombre de músculs d’una manera més específica que aportarà grans beneficis a les curses per carretera.

Des de la Unió Excursionista de Catalunya de Mataró iniciem una nova secció oberta a tots aquests corredors, homes i dones, experimentats o novells, veterans o infants que vulguin introduir-se o millorar en aquest esport i gaudir de la natura.